What is there to do in Mirsk?

Geopark Mirsk

In Mirsk an old mine route has been restored: the mine of St. John. This underground route is now accessible to the public. The total route is 8 kilometers long.

Openingstijden:

In June the mine is open every Saturday and Sunday from 10 am – 6 pm
In July every Thursday, Friday, Saturday and Sunday from 10 am – 6 pm
The last group leaves at 5 pm In August , September and October. 
The mine is open on Saturday and Sunday from 10:00 – 18:00.
Even then the last group leaves at 17:00.
The route is suitable for adults and children over 10 years.
Entrance is free.
Think of warm clothing and good shoes i.v. the low temperature.

Adress:

Geopark
Krobica 90
59-630 Mirsk

Dinopark Szklarska Poreba

Fantasiepark in een natuurlijke en bosrijke omgeving voor alle leeftijden. Verschillende attracties, speeltuinen, klimroutes en wandelroutes langs de dinosaurussen. Ontdek bijvoorbeeld het mysterieuze leven van Indianen of ervaar hoe het is om goudzoeker te zijn. Het park is geopend van maandag t/m vrijdag van 10:00 – 17:00 uur en op zaterdag en zondag van 10:00 – 18:00 uur. Vanuit het centrum van Szklarska Poreba vertrekt een speciale Dinobus naar het park.

Zamek Chojnik

De ruïnes van Chojnik zijn verbonden met de mythe van Kunegunda, de dochter van een kasteelheer die door veel ridders werd gewenst. Omdat ze niet van plan was om in het huwelijk te treden, beloofde ze dat ze de dappere man zou omhelzen die een tocht langs de muren van het kasteel op een paard zou maken, wetende dat op de steile hellingen paard en ruiter in de afgrond moeten vallen. Velen probeerden en kwamen om tot een trotse edelman langs kwam, die een beroep deed op Kunegunda’s ogen. Hoewel ze verklaarde de voorwaarde te verlaten en onmiddellijk met hem te trouwen, drong de ridder erop aan het risico te nemen en hij slaagde. In plaats van haar voorstel te aanvaarden, schold hij haar uit voor haar wreedheid en vertrok. Kunegunda echter, diep vernederd, stortte zich zelf in de afgrond.

Szklarska Poreba

Deze (wintersport)plaats ligt aan de voet van de berg Szrenica (1362 m) en is een goed uitgangspunt voor het maken van prachtige wandelingen in de Karkonosze. Dit gezellige toeristische plaatsje staat ook bekend om zijn Silezisch kristal. U vindt hier veel winkeltjes en restaurantjes. Vlak buiten Szklarska Poreba vindt u de 15 meter hoge Szklarska waterval. Hét startpunt voor mooie wandelingen. Voor kinderen is er ook genoeg te doen. Er is een dinopark, klimpark en een LEGO museum.

Park Linowy Trollandia Szklarska Poreba

Een groot en spannend klimpark waar je onder begeleiding de bomen in kunt klauteren en klimmen.

SKI & SUN Świeradów Zdrój

Het kleine maar leuke skigebied omvat 2,5 km afdalingen van eenvoudig en gemiddeld moeilijk niveau. De hellingen zijn niet steil, de pistes zijn breed en het gebied is erg rustig. De moderne 8-persoonsgondelbaan Heufuder brengt de gasten naar de top op 1.060 m. Bovendien zorgen 20 sneeuwkanonnen voor perfecte sneeuwcondities. Daarnaast is er in het dal een sleeplift voor beginners.

Swieradow Zdroj

Op 10 kilometer afstand ligt het wintersportplaatsje Swieradów-Zdrój, op 800 meter hoogte. U vindt hier gezellige toeristische winkeltjes, chique kuuroorden, restaurantjes en een skilift. Maar ook inde zomer is het er gezellig. De omgeving leent zich goed voor het maken van mooie wandelingen. Swieradów-Zdrój ligt aan het begin van het Reuzengebergte. U kunt met de skilift (zomer en winter) ski & sun omhoog om te wandelen.

Szrenica

Er is een eigen berghut op de top en een PTTK-bergschuilplaats op de helling. De top is bereikbaar met een stoeltjeslift (twee delen met het overstapstation). De piste heeft skifaciliteiten, waaronder skiliften [2] en palen die skipistes markeren in blootgestelde en ontboste gebieden. Er zijn 3 routes voor alpineskiën: Lolobrigida (4444 m), Śnieżynka en FIS-goedgekeurde Trasa Zjazdowa; alle vormen het systeem, welke lengte ongeveer 13 km. [3] Twee toeristische routes doorkruisen de top: Główny Szlak Sudecki en de Pools-Tsjechische Friendship Trail die hier samenvloeien.

Kamieńczyk Waterfall

De hoogste waterval in het Poolse deel van de Karkonosze-bergen. De drempel bevindt zich op een hoogte van 843 m boven de zeespiegel. De waterval vormt een cascade van drie niveaus met een hoogte van 27 m en valt in de prachtige Kamyńczyk-kloof. De kloof is ongeveer 100 m lang met verticale, rotsachtige wanden die ongeveer 25 m hoog zijn terwijl de breedte minder dan 4 meter is. Achter de middelste waterval is er een grot genaamd “Złota Jama” [“Gouden Grot”] gehamerd door de Walen en beroemd om de concentratie van pegmatieten en amethiststenen. Bij de waterval is er “Kamieńczyk” hostel en “Szałas Sielanka”

Single track

POLAND | T (0031) (0)6-549 73 902
Camping: Wola Augustowska 41 59-630 Giebultow Mirsk

Je kunt bij ons natuurlijk een kampeerplek huren voor een eigen caravan of tent. Maar Camping Mirsk verhuurt ook een appartement ‘het theehuis’, caravans,vouwwagens en bungalowtenten. Alle objecten zijn van alle gemakken voorzien, compleet en comfortabel ingericht en in goede staat. Per soort object kan je de inventaris, prijzen en foto”s bekijken. De beschikbaarheid van de objecten is in de beschikbaarheidskalender te bekijken. Je kunt een reservering voor een object maken via het online boekingsformulier.

 

Volg ons op Facebook

Sitemap